Panou radiant Serreno GPH-03M 400W oprire automata finisaj oglinda

Categorii
Vezi poze panou

Fotografiile nu creeaza obligatii contractuale

*Informatiile sunt orientative. Pretul produselor include costurile colectarii, tratarii si eliminarii DEEE

Panou radiant Serreno GPH-03M 400W oprire automata finisaj oglinda RADSERGPH-03M

nu mai face parte din oferta domo.ro
Codul produsului:
RADSERGPH-03M
DescrierePanou radiant Serreno GPH-03M 400W oprire automata finisaj oglinda RADSERGPH-03M
Panoul radiant prezinta avantajul ca poate fi utilizat cu succes in medii umede precum bai sau grupuri sanitare datorita standardului IPX4. Acest standard inseamna ca produsul rezista la stropire cu apa din orice directie, pana la 10 litri de apa pe minut cu o presiune de pana la 150 kPa fara repercursiuni periculoase pentru utilizatori. Este recomandata montarea panoului de catre un electrician autorizat.
 
Pe parcursul utilizarii panoul se incalzeste si devine  fierbinte, deci nu este recomandabila atingerea acestuia fara protective. In aceste conditii se recomanda montarea acestuia in zone in care nu va fi posibila atingerea accidental.
 
Pentru a calcula necesarul de panouri se va avea in vedere ca necesarul de incalzire pe metru cub variaza de la 30 W / mc pentru incaperi foarte bine izolate pana la 50 W/ mc pentru incaperi cu izolatie medie.
 
Pentru o baie de mici dimensiuni ( 2 x 2 x 2.5 m) si cu un volum de 10 mc, in conditiile unei izolari termice bune, un panou radiant de 400 W va fi sufficient. Pentru o incapre de dimensiuni mai mari (3 x 4 x 2.5 m) si volum de 30 mc sunt necesare 3 panouri radiante pentru a face fata necesarului termic.
 

Panoul radiant cu structura de carbon de cristal este format din 5 straturi dupa cum urmeaza

- Strat de acoperire fata - impermeabil si cu buna rezistenta mecanica
- Strat decorativ – ce prezinta un nivel estetic superior
- Strat izolator de protectie
- Stratul de carbon cristal, material care are proprietarea de a transforma energie electrica in energie termica si energie din spectrul infrarosu indepartat
- Strat suport – care ofera rezistenta mecanica si rigidizeaza panoul
- Strat de acoperire spate – impermeabil si cu buna rezistenta mecanica

 
 
Tehnologia prezinta avantajul unui randament de pana la 98% datorita  dispersiei uniforme a caldurii si transformarii energiei electrice atat in energie termica cat si in radiatie din spectrul infrarosu indepartat,  ceea ce duce la o incalzire mai rapida a corpurilor aflate in zona de actiune a panoului.
 
Un alt avantaj important al acestei tehnologii este durata foarte lunga de viata a panoului, de peste 20 de ani, de 3 pana la 5 ori mai mare decat cea a unui sistem electric de incalzire clasica. Sistemele de incalzire electrice clasice (convectoare, panouri radiante) contin de obicei o rezistenta metalica si/sau parti in miscare ce se pot defecta sau pot rugini in timp spre deosebire de carbon cristal.
 
 

Principiul de incalzire a panourilor radiante este descris in cele ce urmeaza

Sub influenta unui camp electric, elemente de incalzire cu molecule de carbon se angajeaza intr-o "miscare browniana". Caldura este generata de frecare intensa si de impact in randul molecule de carbon. Interactiunea dintre moleculele de carbon creste temperatura panoului de cristal carbon si caldura este eliberata. Caldura termica este transferata si sub forma de radiatii infrarosii in spectrul indepartat. Ratele de conversie din energie electrica in caldura si energie din spectrul infrarosu indepartat poate ajunge la peste 98%. Odata ce procesul a inceput, caldura este disipata in toata camera in mod continuu si uniform.

 

Principiul de incalzire radianta Far-infrarosu

In domeniul electric, tablourile electrice cu cristal carbon radiza un numar mare de razele infrarosii in spectru indepartat (8-14 microni). Dupa ce a inceput transmiterea valurilor de energie in spectrul infrarosu indepartat, energia este transformata in caldura, iar temperatura panoului va creste. In zona in care actioneaza acest mediu de incalzire, corpul uman simte acelasi sentiment de bunastare similar unei bai de soare intr-o zi calda. Acest lucru se datoreaza faptului ca razele de spectrul infrarosu indepartat patrund direct in corpul uman. Undele din spectrul infrarosu indepartat ajung din perete in perete si incalzesc aerul mai repede decat metodele traditionale de incalzire a aerului.

Caracteristici
Panou radiant Serreno GPH-03M 400W oprire automata finisaj oglinda RADSERGPH-03M
Tip:
Panou radiant
Putere:
400W
Functii:
Tehnologia cu film electrotermic reduce consumul de energie cu 15-50%
Grad de protectie:
IPX4
Dimensiuni:
60 x 60 x 2
Altele:
Element de incalzire Carbon Crystal
Suprafata sticla tratata
Caracteristicile tehnice prezentate pe site pot contine mici inadvertente.  Produsul Panou radiant Serreno GPH-03M 400W oprire automata finisaj oglinda RADSERGPH-03M a fost adaugat pe site in data de 04 Oct 2017.
Parerea ta conteaza !
despre Panou radiant Serreno GPH-03M 400W oprire automata finisaj oglinda RADSERGPH-03M >
Adauga un comentariu
Momentan nu exista comentarii la acest produs. Fii tu primul care adauga unul!
Noutati Climatizare
Deschidere colet
Poti opta pentru deschidrea coletului la livrare
Livrare rapida
Lucram cu cele mai rapide firme de curierat din tara
Retur garantat
14 zile, pentru comenzile la distanta
Visa Verified
Visa Verified
Mastercard Secured
Mastercard Secured